Acer aureumarginatum

Acer aureumarginatum, cunoscut și sub denumirea populară de arțar cu margini aurii, este o varietate de arțar cu frunze variegate, originar din Japonia. Este un arbust sau un copac mic, cu o coroană rotundă și densă, ajungând la înălțimi de până la 4-6 metri.

Frunzele lui Acer aureumarginatum sunt palmate, cu 5-7 lobi, și au margini aurii, cu o culoare verde închis în centrul frunzei. Această combinație de culori oferă un aspect atractiv și neobișnuit acestui arțar. Frunzele pot să-și schimbe culoarea în timpul anului, de la verde închis în primăvară și vară, până la nuanțe de galben, portocaliu și roșu în toamnă, oferind un spectacol de culori de-a lungul sezonelor.

Scoarța arțarului cu margini aurii este netedă și de culoare maro-cenușie, iar ramurile sale au o textură interesantă și o culoare roșu-brună, adăugându-i un aspect pitoresc.

Acer aureumarginatum preferă solurile umede și bine drenate și locurile semiumbrite sau umbrite. Este o specie rezistentă și adaptabilă la diverse condiții de mediu, fiind adesea utilizată în peisagistică pentru efectul său de variegare și pentru a adăuga interes vizual în grădini și spații verzi.

Este important de menționat că denumirile de plante pot varia, iar Acer aureumarginatum poate fi cunoscut și sub alte denumiri comerciale sau populare în funcție de regiune sau țară.

În concluzie, Acer aureumarginatum este o varietate de arțar cu frunze variegate și margini aurii, oferind un aspect atractiv și neobișnuit. Este o alegere potrivită pentru peisagistică, adăugând o notă de diversitate și interes vizual în orice spațiu verde.

Verified by ExactMetrics