Acer negunda variegatum

Acer negunda ‘Variegatum’, cunoscut și sub denumirea populară de arțar alb-negru, este o varietate de arțar negundă, o specie de copac originară din America de Nord. Arțarul alb-negru este un arbore de talie medie, cu o coroană rotundă și densă, ajungând la înălțimi de până la 10-15 metri.

Ceea ce face varietatea ‘Variegatum’ distinctivă este frunza sa variegată, care are o combinație interesantă de culori. Frunzele sunt mari, cu cinci sau șapte lobi și au margini zimțate. Culoarea de bază a frunzelor este verde, iar pe aceasta se întind pete de culoare albă-crem, oferind un efect de variegare. Această combinație de culori conferă un aspect atractiv și neobișnuit acestui arțar.

Scoarța arțarului alb-negru este netedă și de culoare gri-albăstruie, iar ramurile sale au o textură interesantă, cu aspect de marmoră, datorită variegării frunzelor.

Arțarul alb-negru ‘Variegatum’ preferă solurile umede și bine drenate și locurile însorite sau semiumbrite. Este o specie rezistentă și adaptabilă la diverse condiții de mediu, fiind adesea utilizată în peisagistică pentru efectul său de variegare și pentru a adăuga interes vizual în grădini și spații verzi.

În concluzie, Acer negunda ‘Variegatum’ este o varietate de arțar cu frunze variegate, oferind un aspect atrăgător și neobișnuit. Este o alegere potrivită pentru peisagistică, adăugând o notă de diversitate și interes vizual în orice spațiu verde.

Verified by ExactMetrics