Acer palmatum bloodgood

Acer palmatum ‘Bloodgood’ este o varietate populară de arțar japonez, cunoscută pentru frunzele sale de o culoare profundă de burgundy (sau roșu închis), care oferă un aspect spectaculos și dramatic în peisaj. Este un arbust sau un copac mic, care ajunge la înălțimi de 4-6 metri și are o coroană densă și umbroasă.

Frunzele lui ‘Bloodgood’ sunt palmate, cu 5-7 lobi, și au o textură fină. Ele apar într-o culoare roșu închis în primăvară, se schimbă într-un burgundy închis în timpul verii, iar apoi într-un roșu aprins în toamnă, oferind un spectacol de culori de-a lungul anului. Scoarța ramurilor este de culoare cenușie și are o textură interesantă, adăugându-i un aspect pitoresc.

Acerul palmatum ‘Bloodgood’ este rezistent la frig și se dezvoltă cel mai bine în soluri umede și bine drenate, în locuri semiumbrite sau umbrite. Este o alegere populară pentru amenajarea grădinilor japoneze, a grădinilor de rocă, a peisajelor urbane sau suburbane, datorită frunzelor sale atrăgătoare și a formei sale arhitecturale. Este, de asemenea, o alegere preferată pentru bonsai datorită dimensiunii sale reduse și a frunzelor sale frumoase.

În concluzie, Acer palmatum ‘Bloodgood’ este o varietate de arțar japonez cu frunze de culoare profundă de burgundy, oferind un aspect spectaculos în peisaj. Este o alegere populară pentru grădini și peisaje, adăugând o notă de culoare și dramatism în orice spațiu verde.

Verified by ExactMetrics